suomeksi | svenska

Arkkitehtuuri

Arkkitehtuurikilpailuvaiheen havainnekuva

Arkkitehtuuri

Nykyinen koulurakennus toimii kampuksen sydämenä, jota laajennukset täydentävät. Vanhan koulun sisälle rakentuu uusia välitasoja, joille tehdään uusia luokkatiloja.

Laajennusosat ovat arkkitehtuuriltaan rauhallisen leikkisiä. Laajennukset ovat kaikki kaksikerroksisia. Laajennusten myötä nykyisen koulun massiivinen korkeus madaltuu kohti saapumissuuntaa, jolloin rakennuksen mittakaava on kutsuvampi. Etualan rakennukset on sijoitettu kulmittain, jolloin niiden välille muodostuu selkeä katettu pääsisäänkäynti.

Toisen kerroksen sillat liittävät laajennusosia toisiinsa ja rajaavat samalla sisäpihoja. Nuoremmat oppilaat saapuvat kouluun omista sisäänkäynneistään sisäpihoilta, ja heille koulu näyttäytyy oman siiven kautta avautuvana suurempana koulujen yhteisönä.

Suuret ikkunat kannustavat käyttämään kyläkoulujen oppimisympäristöjä mahdollisimman avoimina ja luovat kokemuksellisen yhteyden sisä- ja ulkotilojen välille. Kattomaailma on haluttu pitää mahdollisimman matalana ja rauhallisena, näin sisäpiha pysyvät valoisina ja  näkymät vanhan koulun kolmannesta kerroksesta eivät häiriinny. Ilmanvaihto-konehuoneet on sijoitettu kellariin.

arkkitehtuuri-02