suomeksi | svenska

Kampus

Arkkitehtuurikilpailuvaiheen havainnekuva

Kampus osana Söderkullan yhdyskuntarakennetta

Sipoonlahden koulun uusi kampusalue toimii osana Söderkullan kyläympäristöä. Sipoonlahden kampus liittyy osaksi Söderkullan keskustaa ja jatkaa urbaania vyöhykettä itään päin kohti uutta Pähkinälehdon ja Taasjärven kasvavaa asuinaluetta. Kampuksen tärkeänä tehtävänä on luoda helppokulkuinen urbaani kohtaamispaikka söderkullalaisille. Liikuntapaikat sijoittuvat luontevasti avoimeen laaksoon, josta muodostuu Sipoolahden urheilukäytön vetonaula, liikuntalaakso.

Kampuksen uudet rakennusosat on haluttu sijoittaa osaksi metsänrajaa nykyisen rakennuksen yhteyteen, ja laaksoa on aktivoitu urheilutoiminnoilla sekä luonnossa oppimisen paikoilla. Uusi istutettava puusto täydentää ehyen metsänrajan, jonka lomassa koulurakennukset sijaitsevat.

Bussille on rauhoitettu oma pysähtymispaikka muulta liikenteeltä suljetulla koulun edustan torialueella.

oppimispihat

Oppimispihat

kasvillisuus

Kasvillisuus: metsänraja ja laakso

liikuntapaikat-laaksossa-02

Liikuntapaikat laaksossa

autoliikenne

Autoliikenne